Privattjänster

Erbjudande - Fotografering på kvällar och helger. - Mer info under "Aktuellt erbjudande" på startsidan.

Privattjänster

Porträttbilder

 • Som present till föräldrar eller far- och morföräldrar är porträttbilder ofta mer uppskattat än fler prylar.
 • Som trevliga minnen för er själva och för era barn och barnbarn.
 • För din egen skull.
 • Till sociala medier.
 • Till datingsajter.
 • Till CV vid jobbansökan.


Porträtt, skönhet.
Porträtt, syskon.
Tufft mansporträtt.

Familjebilder

 • En fin förstoring på familjen eller barn och barnbarn är en vacker gåva till föräldrar eller far- och morföräldrar.
 • Som trevliga minnen för er själva och för era barn och barnbarn.
Par, porträtt.
Familjebild, föräldrar, barn.

Barnbilder

 • Små, små barn med knubbiga ben och armar. Händer med pyttesmå fingrar som greppar hårt om mammas finger – oemotståndligt.
 • Små barn som precis har lärt sig stå eller börjat ta sina första steg.
 • Stora pojken på 4-5 år som stolt visar upp sin favoritleksak.
 • Flickan som försöker hålla ordning på sin vilda lillebror.
 • Ett album med bilder på barnen och kanske även några bilder på hela familjen kan man bläddra i när släkten kommer på besök.
Syskonbild
Barn med mjukisdjur.
Barn, pojke i korgstol.
Barnporträtt, pojke i korgstol.

Husdjur

Våra älskade husdjur är ju en del av familjen, klart att man ska ha bilder på dem också. Fotograferingen kan ske i studio, utomhus eller hemma hos er.

Husdjur, katt.
Husdjur, hund.

Bröllop och andra festligheter

De flesta brudpar vill fotograferas i naturen eller kanske på herrgården eller slottet där festen ska vara.


En del brudpar vill även ha vigseln fotograferad. Då får man lite mer sammanhang och variation i albumet. Även kul att få med lite bilder på gästerna vid gratulationerna efter vigseln samt några gruppbilder på brudparet med familjer och släktingar.


Med lite foton från brudparets förberedelser och festen på kvällen så blir hela dagen dokumenterad.

Brudpar under träd i naturen.
Brudpar i naturen.
Brudbukett, brudpar.

Presenter

En fin inramad bild på barnbarnen är ofta en uppskattad gåva till ens gamla föräldrar som kanske redan har alla prylar de behöver. Eller varför inte en gruppbild på alla syskonen att ge till föräldrarna på en 50 årsdag eller vid någon jämn bröllopsdag.


Som julklapp är det populärt med barn- syskon-, kusin- eller familjebilder.


Presentkort

Ni som känner att ni saknar aktuella bilder på era barn eller barnbarn kan vara listiga och ge bort ett presentkort på en familjefotografering.


Till någon som är fotointresserad kan man ge ett presentkort på en fotokurs.


Användningsområden och presentationssätt

 • Större förstoring inramad med passepartout på väggen.
 • Mindre bild i ram stående på skrivbord, byrå eller i bokhylla.
 • Altarskåpsalbum i bokhyllan.
 • Album med bildserie.
 • Tackkort till bröllopsgästerna.
 • Tabletter under tallrikarna på köksbordet.
 • Liten bild i plånboken.
 • Pytteliten bild i en medaljong på en halskedja.
 • Digitala bilder i mobilen.
 • Digitala bilder på hemsida, blogg och sociala medier


Att tänka på inför fotografering

För bästa resultat vid fotograferingen är det bra att vara utvilad för att se pigg och fräsch ut.


Vad gäller klädstil så beror valet på vad man vill säga med bilden. Vill man visa vem man är eller kanske vem man skulle vilja vara. Fundera över vad du har för förväntningar på den färdiga bilden och välj klädsel utifrån detta. För normala familjebilder funkar det ofta bra med kläder man trivs i och som är hela och rena.


Det är lätt att glömma stilen på skorna. Ska man ta helfigurbilder så kommer ju skorna med i bild. Om skorna matchar klädstilen ser det mest naturligt ut.


För en harmonisk gruppbild blir det oftast bäst om man undviker allt för spretig klädsel med avseende på ljushet, färg och mönster. Om t ex alla är diskret mörkt klädda utom en som är vitklädd eller har stark färgade eller mönstrade kläder så kommer den personen att stå ut kraftigt från de övriga och det kan skapa begränsningar vid kompositionen av bilden. Alla behöver naturligtvis inte se likadana ut men tänk återigen på vad ni vill säga med bilden innan ni gör klädvalet. Vanligtvis vill man undvika att klädseln drar uppmärksamheten bort från ansiktena i bilden.


Kvinnor kan tänka på att tunna tyger kan vara ganska genomskinliga så att underkläderna lyser igenom. En vit bh under en blus i tunt svart tyg kan lysa igenom märkbart.


Smink är upp till var och en. Har man blank hy i pannan så kan man dämpa blänket med lite puder. En kam eller hårborste kan också vara bra att ha med sig för att fixa till frisyren.


Om man är lite tveksam beträffande delar av klädseln är det bra att ta med något alternativt plagg så kan man på plats i studion göra det slutliga valet så att helheten blir bra.


Ett bra sätt att få till mer personliga och berättande bilder kan vara att ta med någon/några personliga prylar som säger något om vem man är eller vad man sysslar med på fritiden eller i jobbet. Det kan dessutom vara praktiskt för att ha något att sysselsätta händerna med. Det är också bra om man ska ha med små barn att ta med några av deras favoritleksaker, något mjukisdjur, en mjuk gosig filt eller något annat som kan ge dem trygghet eller få dem på bra humör.


Under fotograferingen

Under fotograferingen arbetar vi oss gemensamt fram till fina bilder. På bildskärmen kan man direkt se bilderna och välja ut favoriterna.


Efter fotograferingen

Efter fotograferingen gås bilderna igenom och de bästa sparas och justeras i färg och kontrast mm. De läggs upp på en inloggningssida på webbhotellet där kunden i lugn och ro hemma kan välja ut vilka bilder som ska bli förstoringar eller sättas in i ett album. Kunden mailar in numren på de bilder som beställs och vilka storlekar som önskas. De beställda bilderna finjusteras för att bli så bra som möjligt vid utskrift. Bilderna kan skrivas ut på halvblankt fotopapper eller på finare konstpapper för stora förstoringar. Förstoringar kan levereras som lösa bilder eller med specialskuren passepartout och syrafri isolering som passar i ramar med standardmått. Jag kan även bistå med smakråd vid bildvalet och föreslå lämplig storlek på bilder för olika ändamål. Bildfilerna arkiveras och finns kvar för efterbeställningar.

Studio


Snickaregatan 33, Linköping - Karta till studion.

Kan fota på vardagar, kvällar eller helger.

Besök efter överenskommelse.

Prislista.Fotograf Lars Segerström © 2006-2020

Linköping och Östergötland

Kontakt


Mobil: 070-654 69 90

E-post: Lars@FotografLS.se

Hemsida: www.FotoLS.se

Instagram: fotols.se