Företagstjänster

Erbjudande - Fotografering på kvällar och helger. - Mer info under "Aktuellt erbjudande" på startsidan.

Företagstjänster

Det är nu man tar bilderna som hjälper till att marknadsföra företaget, bilderna som i framtiden även kan berätta historien om dess utveckling.


För att presentera företaget och dess kompetens behövs bilder av: verksamheten, de anställda, företagsledningen, lokaler, maskiner, produkter mm. Användningsområden för bilderna är t ex hemsida, trycksaker, reklam, mässmontrar mm.


En av företagets viktigaste resurser är personalstyrkan, som också är företagets ansikte utåt. Visa upp företagets resurser för kunderna genom professionellt tagna bilder.

Personalporträtt

Porträtt

Underlätta för medarbetarna att lära känna varandra, särskilt vid nyanställningar, och låt kunderna få ansikten till namnen. Porträttbilder placeras utanför arbetsrummen, på en orienteringstavla innanför entrén, i konsultprofilerna, på hemsidan, i sociala medier och i trycksaker.


En enhetlig stil och god kvalitet på bilderna ger ett intryck av ordning och reda på företaget. En ordnad klädsel signalerar att en person är seriös i sin yrkesroll medan hållning och ansiktsuttryck mer säger något om attityd och samarbetsförmåga. Vill man framstå som en slarvig surkart eller som en ordningssam och öppen person som inger förtroende.

Berättande personbild

Berättande personbilder

På en del företag vill man ha lite mer avslappnade bilder av de anställda på väggen innanför entrén. Man kan göra bilderna mer personliga om var och en tar med sig något eller några personliga föremål som säger något om dem och deras intressen. Det kan vara motionsredskap, maskiner, verktyg, växter, bebisar, musikinstrument, sällskapsspel eller vad som helst. Detta är ett utmärkt sätt att få mer avslappnade och roliga bilder, starta samtal och få en trevligare stämning på arbetsplatsen.

Entrébilder på ett företag.

Berättande personalbilder vid entrén på ett företag.

Att tänka på inför fotografering

Företagets anställda representerar företaget och behöver ge ett gott intryck, inte bara i verkligheten utan även på bild.


För bästa resultat vid fotograferingen är det bra att vara utvilad för att se pigg och fräsch ut.


Vad gäller klädstil så beror valet på positionen i företaget och kanske även på normer inom branschen. Det är lätt att glömma stilen på skorna. Ska man ta helfigurbilder så kommer ju skorna med i bild. Välputsade svarta skor passar till det mesta. För de som har tyngre arbetsuppgifter kan i stället skyddsskor vara mer lämpligt. Det viktiga är att skorna matchar klädstilen för att det ska se trovärdigt ut. För att visa att man är seriös bör kläder och skor vara ordentliga och välvårdade.


Sen måste man också visa att man är en trevlig person som det går att samarbeta med, men det visar man mer med ett alert eller glatt ansiktsuttryck. En god hållning ger ett intryck av vitalitet.


Smink är upp till var och en. Har man blank hy i pannan så kan man dämpa blänket med lite puder. En kam eller hårborste kan också vara bra att ha med sig för att fixa till frisyren.


På en del företag vill man även ha lite mer avslappnade bilder som berättar något om personen. Ett bra sätt att få till det kan vara att ta med någon/några personliga prylar som säger något om vem man är eller vad man sysslar med på fritiden. Alternativt kan man ta med något som berättar om ens arbetsuppgifter. Se även ovan under rubriken ”Berättande personbilder”.


Under fotograferingen

Under fotograferingen arbetar vi oss gemensamt fram till bra bilder som fyller sitt syfte. På bildskärmen kan man direkt se bilderna och välja ut de bilder som ska levereras.


Efter fotograferingen

Efter fotograferingen gås de utvalda bilderna igenom och justeras i färg och kontrast mm. Ev retusch görs och bilderna sparas i lämpligt format för leverans via internet, på USB-minne eller CD/DVD. Bilderna arkiveras och finns kvar för framtida behov.


Plats för fotografering

När många personer ska fotograferas kan det för företaget vara smidigast om fotograferingen genomförs ute på företaget. När sedan enstaka nyanställda ska fotograferas är det smidigare om det sker i fotografens studio.


Priser

Kontakta för offert.

Studio


Snickaregatan 33, Linköping - Karta till studion.

Kan fota på vardagar, kvällar eller helger.

Besök efter överenskommelse.

Prislista.Fotograf Lars Segerström © 2006-2020

Linköping och Östergötland

Kontakt


Mobil: 070-654 69 90

E-post: Lars@FotografLS.se

Hemsida: www.FotoLS.se

Instagram: fotols.se